Kapusta plněná (podle M. D. Rettigové)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 200 g Hovězí libové
  • 50 g Anglická slanina
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 43.5 mg
  • Draslík 1376.9 mg
  • Vláknina 12321 mg
  • Vitamín A 12321 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 301.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vypereme nejprve v tekoucí studené vodě, poté v horké vodě a necháme ji stát ve vařící vodě 15 minut.

  • 2

    Maso umeleme, dáme do mísy. Přidáme nakrájenou a sklovitě vyškvařenou slaninu podušenou s polovinou cibule. Přidáme okapanou rýži, okořeníme a osolíme a dobře promícháme.

  • 3

    Očištěnou kapustu rozebereme na listy, krátce spaříme a necháme okapat. Na každý list dáme lžíci směsi a řádně zabalíme do tvaru koule.

  • 4

    Máslo rozehřejeme v kastrole, přidáme druhou polovinu osmahnuté cibule, na ni vyskládáme kapustové závitky, podlijeme a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu