Kapusta plněná (podle M. D. Rettigové)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 14 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 43.5 mg
- Draslík 1376.9 mg
- Vláknina 12321 mg
- Vitamín A 12321 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 301.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži vypereme nejprve v tekoucí studené vodě, poté v horké vodě a necháme ji stát ve vařící vodě 15 minut.
-
2
Maso umeleme, dáme do mísy. Přidáme nakrájenou a sklovitě vyškvařenou slaninu podušenou s polovinou cibule. Přidáme okapanou rýži, okořeníme a osolíme a dobře promícháme.
-
3
Očištěnou kapustu rozebereme na listy, krátce spaříme a necháme okapat. Na každý list dáme lžíci směsi a řádně zabalíme do tvaru koule.
-
4
Máslo rozehřejeme v kastrole, přidáme druhou polovinu osmahnuté cibule, na ni vyskládáme kapustové závitky, podlijeme a dusíme doměkka.