Nákyp z fazolových lusků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 šálek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 263.6 mg
  • Draslík 363.2 mg
  • Vláknina 7583 mg
  • Vitamín A 7583 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky omyjeme, zbavíme vláken, nakrájíme na malé kousky a dusíme na lžičce másla doměkka až do vysmahnutí šťávy.

  • 2

    Připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši.

  • 3

    Kaši necháme polovychladnout, přimícháme postupně žloutky, podušené fazolky a zlehka vmícháme tuhý sníh, zároveň směs osolíme.

  • 4

    Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhanou houskou, směs do ní urovnáme a pečeme ve středně horké troubě půl hodiny.

  • 5

    Podáváme v téže nádobě posypané sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu