Růžičková kapusta se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapusta růžičková
  • 200 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 539 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 36.7 mg
  • Draslík 500 mg
  • Vláknina 16840 mg
  • Vitamín A 16840 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme do poloměkka a scedíme.

  • 2

    Šunku nakrájíme na nudličky nebo na kostičky a osmahneme ji v hlubší pánvi na oleji. Přidáme k ní kapustu, zalijeme vývarem, aby byla zcela pokryta, a pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu