Slepice na víně s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Slepice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno červené
  • 3 dl Vývar slepičí
  • 2 dl Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Houby sušené
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 952 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 782 mg
  • Bílkoviny 118 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 375.5 mg
  • Draslík 1111.1 mg
  • Vláknina 1144.8 mg
  • Vitamín A 1144.8 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme do studené vody. Po chvíli je vymačkáme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova. Přilijeme asi 3 dl vývaru, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, houby, rajčatový protlak a víno. Za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 3

    Při podávání přelijeme porce slepice šťávou.

Komentáře k receptu