Uzené maso s česnekovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Uzené maso vařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 978 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 552.5 mg
  • Vláknina 1204.8 mg
  • Vitamín A 1204.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a polovinu česneku osmahneme na oleji, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Přidáme zbylý česnek, pepř, vývar, krátce prohřejeme.

  • 2

    Uzené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, zalijeme připravenou omáčkou.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou knedlíky.

Komentáře k receptu