Zeleninová polévka se strouháním
Suroviny
- 33 g Cibule
- 33 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 33 g Květák
- 33 g Máslo čerstvé
- 80 g Mouka pšeničná hrubá
- 27 g Vejce slepičí
- 13 g Sůl
- 33.2 g Tuk
- 13 g Petržel - nať
- 200 g Zelenina kořenová
- 0.1 g Muškátový oříšek
- 13 g Paprika mletá sladká
- 2 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1051 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 18.5 mg
- Draslík 190.8 mg
- Vláknina 2731.8 mg
- Vitamín A 2731.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme a jemně nakrájíme. Mírně ji osmahneme na dávce tuku, přidáme očištěnou, opláchnutou a na nudličky nakrájenou zeleninu a na malé růžičky rozebraný květák.
-
2
Vše krátce osmahneme, zaprášíme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem.
-
3
Uvedeme do varu a vaříme, až je zelenina téměř měkká.
-
4
Do polévky zavaříme strouhání, které jsme připravili z hladké mouky a vejce, přidáme hrášek, strouhaný muškátový oříšek, zjemníme máslem, přisolíme a povaříme.
-
5
Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky až při podávání.
-
6
Příprava strouhání: Z prosáté mouky a vajec zpracujeme nudlové těsto a necháme je odpočinout.
-
7
Potom těsto nastrouháme na vál nebo na utěrku na struhadle se širšími slzičkami. Strouhání rozdělíme po celé ploše. Necháme je proschnout a poté zavaříme.