Zeleninová polévka se strouháním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 33 g Cibule
  • 33 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 33 g Květák
  • 33 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 27 g Vejce slepičí
  • 13 g Sůl
  • 33.2 g Tuk
  • 13 g Petržel - nať
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 0.1 g Muškátový oříšek
  • 13 g Paprika mletá sladká
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1051 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 18.5 mg
  • Draslík 190.8 mg
  • Vláknina 2731.8 mg
  • Vitamín A 2731.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme a jemně nakrájíme. Mírně ji osmahneme na dávce tuku, přidáme očištěnou, opláchnutou a na nudličky nakrájenou zeleninu a na malé růžičky rozebraný květák.

  • 2

    Vše krátce osmahneme, zaprášíme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem.

  • 3

    Uvedeme do varu a vaříme, až je zelenina téměř měkká.

  • 4

    Do polévky zavaříme strouhání, které jsme připravili z hladké mouky a vejce, přidáme hrášek, strouhaný muškátový oříšek, zjemníme máslem, přisolíme a povaříme.

  • 5

    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky až při podávání.

  • 6

    Příprava strouhání: Z prosáté mouky a vajec zpracujeme nudlové těsto a necháme je odpočinout.

  • 7

    Potom těsto nastrouháme na vál nebo na utěrku na struhadle se širšími slzičkami. Strouhání rozdělíme po celé ploše. Necháme je proschnout a poté zavaříme.

Komentáře k receptu