Smaženky z celeru a ovesných vloček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Celer bulvový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 šálek Ovesné vločky
  • 3 hrnek Olej stolní
  • 1 hrnek Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3332 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 315 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 352 mg
  • Draslík 869.8 mg
  • Vláknina 26741 mg
  • Vitamín A 26741 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 9.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vločky přebereme a povaříme 5 minut v osolené vodě.

  • 2

    Očištěný celer oloupeme, nakrájíme na plátky a podusíme mírně podlitý do vysmahnutí šťávy.

  • 3

    Celer i vločky umeleme, přidáme nasekanou petrželovou nať, žloutky a spojíme. Pokud je směs řídká, přisypeme strouhanku. Vytvoříme ploché oválné placičky, obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a zprudka osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

  • 4

    Podáváme s brambory posypanými nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu