Vepřová plec dušená na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 80 g Chléb konzumní
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 5 dl Vývar z hovězích kostí
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 724 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 103.7 mg
  • Draslík 933.9 mg
  • Vláknina 1257.3 mg
  • Vitamín A 1257.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a na rozehřátém sádle osmahneme dorůžova.

  • 2

    Přidáme omyté, na kousky nakrájené maso, podusíme je, osolíme, okmínujeme a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby zaléváme vroucí vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme nastrouhané chlebové kůrky rozmíchané v pivě a šťávu povaříme a procedíme.

  • 4

    Do šťávy vložíme zpět maso, opepříme, osolíme a jen prohřejeme.

Komentáře k receptu