Vepřová plec dušená na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 39 g
- Sodík 724 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 103.7 mg
- Draslík 933.9 mg
- Vláknina 1257.3 mg
- Vitamín A 1257.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a na rozehřátém sádle osmahneme dorůžova.
-
2
Přidáme omyté, na kousky nakrájené maso, podusíme je, osolíme, okmínujeme a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby zaléváme vroucí vodou.
-
3
Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme nastrouhané chlebové kůrky rozmíchané v pivě a šťávu povaříme a procedíme.
-
4
Do šťávy vložíme zpět maso, opepříme, osolíme a jen prohřejeme.