Teplá kaše z celeru a brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 300 g Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 3.7 mg
  • Draslík 512 mg
  • Vláknina 6516 mg
  • Vitamín A 6516 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a oloupaný celer nakrájíme na kostky, osolíme a dusíme s kouskem másla do měkka mírně podlitý. Šťávu vysmahneme.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme, uvaříme jako na bramborovou kaši a scedíme.

  • 3

    Celer i brambory prolisujeme, přidáme kousek másla, horké mléko a ušleháme kaši. Posypeme strouhankou opraženou na sucho a omastíme máslem.

  • 4

    Podáváme místo kaše bramborové se saláty.

Komentáře k receptu