Celer plněný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.25 ks Cibule
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 hrnek Drůbeží maso vařené
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 951 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 169.9 mg
  • Draslík 859.7 mg
  • Vláknina 6825.5 mg
  • Vitamín A 6825.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme trochu vývaru, přidáme namleté maso, nakrájenou petrželovou nať, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut. Odstavíme z ohně a vmícháme vejce.

  • 2

    Celery (pokud jsou malé) vaříme v osolené vodě v celku, velké celery vodorovně přepůlíme. Vaříme do poloměkka, necháme okapat a vydlabeme. Naplníme je připravenou náplní, vložíme do tukem vymaštěné zapékací mísy s rozehřátým máslem, mírně podlijeme a zapečeme asi 15 minut. Poté celery posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.

Komentáře k receptu