Celer plněný
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.25 ks Cibule
- 2 ks Celer bulvový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 hrnek Drůbeží maso vařené
- 1 polévková lžíce Tuk
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 951 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 169.9 mg
- Draslík 859.7 mg
- Vláknina 6825.5 mg
- Vitamín A 6825.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme trochu vývaru, přidáme namleté maso, nakrájenou petrželovou nať, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut. Odstavíme z ohně a vmícháme vejce.
-
2
Celery (pokud jsou malé) vaříme v osolené vodě v celku, velké celery vodorovně přepůlíme. Vaříme do poloměkka, necháme okapat a vydlabeme. Naplníme je připravenou náplní, vložíme do tukem vymaštěné zapékací mísy s rozehřátým máslem, mírně podlijeme a zapečeme asi 15 minut. Poté celery posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.