Zámecké toasty s vepřovými játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Játra vepřová
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Veka
  • 10 ks Cibule sterilovaná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 2605 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 135.7 mg
  • Draslík 928.4 mg
  • Vláknina 16826.6 mg
  • Vitamín A 16826.6 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky veky opečeme nasucho na plechu v troubě, poté je mírně potřeme máslem.

  • 2

    Na zbylém másle orestujeme omytá, na nudličky pokrájená játra spolu s plátky žampionů. Směs ochutíme hořčicí, pepřem a solí, navršíme ji na plátky veky, poklademe nakrájenými cibulkami a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Toasty zapečeme v horké troubě, ihned podáváme.

Komentáře k receptu