Vepřové kotlety zapečené se sýrem
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vepřové kotlety
- 1 ks Bujón hovězí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Víno červené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 103.3 mg
- Draslík 355.2 mg
- Vláknina 57 mg
- Vitamín A 57 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Potom maso opečeme na rozehřátém sádle.
-
2
Opečené kotlety vložíme do pekáčku, posypeme nahrubo pokrájeným sýrem a dáme do trouby na 10 minut zapéci.
-
3
Upečené kotlety vyjmeme na mísu, zbylou šťávu zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou. Přidáme kostku bujónu, povaříme a nakonec přilijeme víno. Vzniklou šťávou podlijeme kotlety.
-
4
Podáváme s různě upravenými bramborami.