Vepřové kotlety zapečené se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 103.3 mg
  • Draslík 355.2 mg
  • Vláknina 57 mg
  • Vitamín A 57 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Potom maso opečeme na rozehřátém sádle.

  • 2

    Opečené kotlety vložíme do pekáčku, posypeme nahrubo pokrájeným sýrem a dáme do trouby na 10 minut zapéci.

  • 3

    Upečené kotlety vyjmeme na mísu, zbylou šťávu zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou. Přidáme kostku bujónu, povaříme a nakonec přilijeme víno. Vzniklou šťávou podlijeme kotlety.

  • 4

    Podáváme s různě upravenými bramborami.

Komentáře k receptu