Brukev vařená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 8 ks Kedlubna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1163 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 2310.7 mg
  • Vláknina 44092.8 mg
  • Vitamín A 44092.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 252 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brukve omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Pokud jsou brukve větší, rozkrájíme na 6 - 8 dílků. Uvaříme je v menším množství osolené vody.

  • 2

    Necháme okapat, posypeme strouhankou opraženou na sucho a pokapeme rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu