Gratinované králičí závitky
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 800 g Králičí maso
- 150 g Šalotka
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Estragon
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 44 g
- Sodík 910 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 178.2 mg
- Draslík 1067.7 mg
- Vláknina 1462.8 mg
- Vitamín A 1462.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěné a omyté maso naporcujeme, osolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném másle.
-
2
Na válu rozložíme plátky slaniny, položíme na ně spařené špenátové listy, na porce masa. Okořeníme estragonem a nasekanou petrželkou, posypeme posekanou cibulí, česnekem a nastrouhaným sýrem. Zabalíme do závitků.
-
3
Závitky vložíme do máslem vymazaného pekáče a krátce zapečeme v troubě.
-
4
Na másle osmahneme mouku, zalijeme ji smetanou, rozmícháme a povaříme asi 20 minut. Přidáme zbylý nastrouhaný sýr a omáčkou zalijeme závitky. Zapečeme v troubě do zlatova.
-
5
Podáváme s různě upravenými bramborami nebo rýží a zeleninovým salátem.