Gratinované králičí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 800 g Králičí maso
  • 150 g Šalotka
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Estragon
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 910 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 178.2 mg
  • Draslík 1067.7 mg
  • Vláknina 1462.8 mg
  • Vitamín A 1462.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné a omyté maso naporcujeme, osolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném másle.

  • 2

    Na válu rozložíme plátky slaniny, položíme na ně spařené špenátové listy, na porce masa. Okořeníme estragonem a nasekanou petrželkou, posypeme posekanou cibulí, česnekem a nastrouhaným sýrem. Zabalíme do závitků.

  • 3

    Závitky vložíme do máslem vymazaného pekáče a krátce zapečeme v troubě.

  • 4

    Na másle osmahneme mouku, zalijeme ji smetanou, rozmícháme a povaříme asi 20 minut. Přidáme zbylý nastrouhaný sýr a omáčkou zalijeme závitky. Zapečeme v troubě do zlatova.

  • 5

    Podáváme s různě upravenými bramborami nebo rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu