Cukrářské koblihy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cukr krupice
  • 25 g Droždí
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Marmeláda meruňková
  • 87.51 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 93.6 mg
  • Vláknina 3750 mg
  • Vitamín A 3750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z droždí, lžíce cukru, 100g mouky a 1/8l mléka připravíme kvásek.

  • 2

    Žloutky, zbylé mléko, vanilkový cukr a cukr šleháme v kastrůlku ve vodní lázni do zhoustnutí.

  • 3

    Do vlažné hmoty přidáme vykynutý kvásek, mouku, špetku soli, rum a vlažné rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto, vykrájíme koblihy, naplníme je marmeládou a teprve hotové necháme asi 1 hodinu kynout.

  • 4

    Po vykynutí smažíme koblihy v rozehřátém oleji dozlatova.

Komentáře k receptu