Žampiony ve žloutkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 286.7 mg
- Draslík 434.2 mg
- Vláknina 2641.5 mg
- Vitamín A 2641.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, nožky odřízneme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme je na máslo, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a podusíme 5 minut.
-
2
Potom houby zaprášíme moukou, přilijeme vodu a dusíme ještě 10 minut. Šťávu slijeme, rozšleháme do ní žloutky, přidáme houby a znovu prohřejeme. Nakonec přidáme kousek másla a nasekanou petrželku.