Brambory zapečené se zelím a klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 48 g
- Sodík 792 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 210.1 mg
- Draslík 966.2 mg
- Vláknina 14711.6 mg
- Vitamín A 14711.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na jemně nakrájené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou klobásu a vše osmahneme.
-
2
Zelí napolo uvaříme, necháme okapat a drobně nasekáme.
-
3
Vymastíme zapékací mísu, vysypeme strouhankou a pokládáme vrstvu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, poté zelí s klobásou a navrch opět brambory. Brambory opět osolíme.
-
4
Pokrm vložíme do předehřáté trouby a jakmile se začne péci, přilijeme vejce ušlehaná do pěny s osoleným mlékem a vše dopečeme.
-
5
Během pečení povrch mastíme.