Lilek zapečený s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 25 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 11.8 mg
- Draslík 572.9 mg
- Vláknina 9654.5 mg
- Vitamín A 9654.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka zhruba 5 mm silná, zprudka opečeme na oleji, vložíme do kastrolu, ponecháme v teple. V témže oleji podusíme nasekanou cibuli, česnek, nastrouhaný celer a petrželovou nať, přidáme na plátky pokrájená rajčata, podusíme a směs prolisujeme.
-
2
Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou a navrstvíme opečené plátky lilku, osolíme, posypeme 2 lžícemi strouhanky, polijeme rajčatovou omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, smíchaným se lžící strouhanky, zakapeme olejem a zapečeme 25 minut.