Zadělávané topinambury
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 23 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 135.6 mg
- Draslík 11.2 mg
- Vláknina 24240.2 mg
- Vitamín A 24240.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 84.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané topinambury uvaříme téměř do měkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji vývarem a svaříme na hustou, hladkou omáčku. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
3
Před podáváním přidáme do omáčky smetanu s rozkvedlaným žloutkem. Nakonec vložíme uvařené topinambury a necháme krátce podusit.