Máslová majonéza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 957 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 3592 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 1620.6 mg
  • Draslík 632.3 mg
  • Vláknina 398 mg
  • Vitamín A 398 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme změklé máslo do pěny. Přidáme natvrdo uvařené, prolisované žloutky, hořčici, nasekané sardelové řezy, citronovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec po kapkách vmícháme hustou sladkou smetanu.

  • 2

    Majonézu naplníme do cukrářského sáčku s trubičkou a zdobíme jí různé studené pokrmy.

Komentáře k receptu