Jemná holandská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 44 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 601.4 mg
- Draslík 136.9 mg
- Vláknina 1151 mg
- Vitamín A 1151 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky oddělíme do bílků, vložíme do kastrůlku a přilijeme zeleninový vývar. Přidáme nakrájené máslo, sůl a citronovou šťávu. Za stálého šlehání nahříváme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne.
-
2
Omáčku zahříváme jen zvolna, aby se nesrazila.
-
3
Podáváme k rybám nebo k zeleninovým pokrmům.