Jemná holandská omáčka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 601.4 mg
  • Draslík 136.9 mg
  • Vláknina 1151 mg
  • Vitamín A 1151 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky oddělíme do bílků, vložíme do kastrůlku a přilijeme zeleninový vývar. Přidáme nakrájené máslo, sůl a citronovou šťávu. Za stálého šlehání nahříváme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne.

  • 2

    Omáčku zahříváme jen zvolna, aby se nesrazila.

  • 3

    Podáváme k rybám nebo k zeleninovým pokrmům.

Komentáře k receptu