Hovězí pečeně s párky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 700 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Párky jemné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 125.5 mg
  • Draslík 36.5 mg
  • Vláknina 1865.8 mg
  • Vitamín A 1865.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, přidáme cibuli, ještě osmahneme.

  • 2

    Omyté maso osolíme, protkneme párky a na zelenině po všech stranách opečeme. Podlijeme vodou a dusíme v troubě.

  • 3

    Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou, necháme vysmahnout, podlijeme a povaříme. Část omáčky přecedíme na rozkrájené maso, zbylou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, rýže nebo vařené brambory a zeleninový salát.

Komentáře k receptu