Polévka s mletým masem a fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 6 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 41.5 mg
- Draslík 1033.6 mg
- Vláknina 26107.8 mg
- Vitamín A 26107.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole propláchneme, namočíme a uvaříme v téže vodě do měkka.
-
2
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Omyté maso nakrájíme na kousky, nahrubo umeleme a osmahneme na cibuli. Osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.
-
3
Potom přidáme saturejku, protlak, uvařené fazole a majoránku. Zředíme trochou horké vody a vše povaříme.
-
4
Saturejku vyjmeme, polévku přisolíme, ochutíme utřeným česnekem a posypeme nasekanou petrželkou.
-
5
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.