Krokety z mletého filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.83 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1917 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 284.1 mg
  • Draslík 305.1 mg
  • Vláknina 312.2 mg
  • Vitamín A 312.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Částečné rozmrazené filé nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Necháme odležet v chladu asi 30 minut.

  • 2

    Potom kousky filé krátce opečeme v horkém oleji. Po prochladnutí je umeleme spolu se sardelovými řezy (nebo sardelovou pastou), přidáme sůl, žloutky, šalvěj, podle potřeby trochu strouhanky a vše zvlhčíme mlékem.

  • 3

    Ze vzniklé hmoty tvarujeme šišky, obalíme je v mouce, rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Krokety zvolna smažíme v horkém oleji.

Komentáře k receptu