Krokety z mletého filé
Suroviny
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Šalvěj sušená
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Sardelové řezy
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 0.83 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1917 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 284.1 mg
- Draslík 305.1 mg
- Vláknina 312.2 mg
- Vitamín A 312.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Částečné rozmrazené filé nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Necháme odležet v chladu asi 30 minut.
-
2
Potom kousky filé krátce opečeme v horkém oleji. Po prochladnutí je umeleme spolu se sardelovými řezy (nebo sardelovou pastou), přidáme sůl, žloutky, šalvěj, podle potřeby trochu strouhanky a vše zvlhčíme mlékem.
-
3
Ze vzniklé hmoty tvarujeme šišky, obalíme je v mouce, rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Krokety zvolna smažíme v horkém oleji.