Brambory zapečené s bílou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí maso vařené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 137.9 mg
  • Draslík 1072.3 mg
  • Vláknina 12587 mg
  • Vitamín A 12587 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme světlou jíšku ze lžíce másla a mouky. Zalijeme ji mlékem, osolíme a 10 minut povaříme. Poté přidáme vejce ušlehaná do pěny.

  • 2

    Brambory oloupeme, uvaříme, nakrájíme na plátky, propícháme drobně nakrájeným masem, opepříme, osolíme a vrstvýme do zapékací mísy. Každou vrstvu zalijeme připravenou omáčkou. Poslední vrstvu přelijeme také omáčkou, pokapeme máslem a zapečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu