Hnědá polévka s praženou krupicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 6 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 8.4 mg
- Draslík 32.6 mg
- Vláknina 1408.2 mg
- Vitamín A 1408.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Zalijeme ji částí vody, mírně osolíme a uvaříme téměř doměkka.
-
2
Dávku prosáté mouky za občasného promíchání mírně na sucho opražíme a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody a odvarem ze zeleniny.
-
3
Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně půl hodiny.
-
4
Krupici na sucho opražíme a za stálého míchání ji vsypeme do vařící polévky. Povaříme asi 3-5 minut.
-
5
Do polévky přidáme uvařenou zeleninu a krátce povaříme.
-
6
Nakonec polévku zjemníme máslem.
-
7
Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vsypeme do polévky při podávání.