Staročeské mrkvance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 82 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 188 mg
- Vláknina 8373.3 mg
- Vitamín A 8373.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev jemně nastrouháme a zalijeme trochou vody. Přidáme máslo a dusíme doměkka a do vysmahnutí šťávy. Měkkou mrkev prolisujeme.
-
2
Z 1/2 šálku mléka, 1 lžičky cukru a z droždí připravíme kvásek. Mouku osolíme, přidáme kvásek, prolisovanou mrkev s máslem, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a necháme je vykynout.
-
3
Z těsta tvarujeme malé vdolky, které upečeme na plechu nebo na plotýnce.