Staročeské mrkvance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 200 g Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 188 mg
  • Vláknina 8373.3 mg
  • Vitamín A 8373.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev jemně nastrouháme a zalijeme trochou vody. Přidáme máslo a dusíme doměkka a do vysmahnutí šťávy. Měkkou mrkev prolisujeme.

  • 2

    Z 1/2 šálku mléka, 1 lžičky cukru a z droždí připravíme kvásek. Mouku osolíme, přidáme kvásek, prolisovanou mrkev s máslem, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a necháme je vykynout.

  • 3

    Z těsta tvarujeme malé vdolky, které upečeme na plechu nebo na plotýnce.

Komentáře k receptu