Staročeský slepenec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Anglická slanina
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 801.3 mg
  • Vláknina 13502.2 mg
  • Vitamín A 13502.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na menší čtverečky nakrájíme zelí, do roviny zalijeme vodou, přidáme utřený česnek, osolíme a vaříme.

  • 2

    V čase, kdy zelí začíná měknout, přidáme brambory nakrájené na menší kostky a společně dovaříme.

  • 3

    Mezitím připravíme z mouky a sádla nebo ze sklovitě vyškvařené slaniny světlou jíšku, ještě horkou ji přidáme k zelí a ihned řádně zamícháme.

  • 4

    Dle chuti opepříme, popřípadě můžeme přidat ještě česnek se solí a omastíme.

Komentáře k receptu