Patizony ve smetanové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 249.1 mg
- Vláknina 3975 mg
- Vitamín A 3975 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté patizony nakrájíme na kostičky.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přimícháme mletou papriku. Po zpěnění přidáme patizony, sůl, 1 lžíci vody a dusíme doměkka.
-
3
Podušené patizony zalijeme kyselou smetanou rozšlehanou s moukou a chvíli povaříme.