Patizony ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Patison
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 249.1 mg
  • Vláknina 3975 mg
  • Vitamín A 3975 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté patizony nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přimícháme mletou papriku. Po zpěnění přidáme patizony, sůl, 1 lžíci vody a dusíme doměkka.

  • 3

    Podušené patizony zalijeme kyselou smetanou rozšlehanou s moukou a chvíli povaříme.

Komentáře k receptu