Jemná mrkvová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mrkev kořen
  • 150 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1074 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 1201.3 mg
  • Vláknina 6677.3 mg
  • Vitamín A 6677.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na 20 g másla. Přidáme 1 lžíci vody a dusíme pod pokličkou.

  • 2

    Po chvíli zeleninu podlijeme vývarem, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka.

  • 3

    Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme. Nakonec přidáme 10 g másla a drobně nasekanou pažitku. Polévku dochutíme cukrem a pepřem.

  • 4

    Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.

Komentáře k receptu