Fazolkový salát s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 150 g Brambory vařené
  • 165 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej salátový
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 385.9 mg
  • Vláknina 8139.8 mg
  • Vitamín A 8139.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky vsypeme do malého množství osolené vařící vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Scedíme je a po okapání nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Ještě teplé fazolky promícháme s uvařenými bramborami nakrájenými na kostičky, se 2 lžícemi oleje, solí, pepřem, nasekanou pažitkou a polovinou směsi octa s 1 lžící vody. Salát necháme vychladnout a proležet.

  • 3

    Doprostřed větší salátové mísy upravíme fazolky s bramborami, obložíme je omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a omytými listy hlávkového salátu, které pokapeme zředěným octem a olejem.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu