Fazolky zapečené s anglickou slaninou a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Anglická slanina
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 488.4 mg
  • Vláknina 11375.3 mg
  • Vitamín A 11375.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky nakrájíme na proužky a v malém množství vařící osolené vody je uvaříme téměř doměkka.

  • 2

    Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nasekaný kopr, okapané fazolky a vše krátce osmahneme.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku. Osolíme ji, přidáme koření a fazolky a vše nalijeme do vymaštěné nákypové formy. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu