Salát z červené řepy s tatarskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Červená řepa
  • 100 g Omáčka tatarská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Křen
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 487.9 mg
  • Vláknina 8404 mg
  • Vitamín A 8404 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou červenou řepu zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Potom řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Připravíme zálivku z vody, octa, cukru a soli, nalijeme ji na řepu a přidáme několik koleček křenu. Necháme asi půl dne v chladu proležet.

  • 3

    Před podáváním rozdělíme salát na talířky a přelijeme tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu