Chřest zapečený v sýrové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 17 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 125.8 mg
- Draslík 312.2 mg
- Vláknina 6739.4 mg
- Vitamín A 6739.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Po okapání jej vložíme do 4 malých zapékacích misek.
-
2
Z 20 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku.
-
3
Do prochladlé omáčky vmícháme větší část nastrouhaného sýru a žloutek. Omáčku nalijeme na chřest, posypeme zbylým sýrem promíchaným se strouhankou a poklademe vločkami másla.
-
4
Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.
-
5
Podáváme jako teplý předkrm.