Plněné zelí s paprikami
Suroviny
- 100 g Salám jemný
- 200 g Vepřové maso pečené
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 plátek Anglická slanina
- 0.5 l Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Houby sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 38 g
- Sodík 889 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 143.1 mg
- Draslík 697.2 mg
- Vláknina 324.3 mg
- Vitamín A 324.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso, salám, očištěnou papriku a česnek jemně nasekáme, přidáme koření, sůl, vejce a vše promícháme.
-
2
Sušené houby namočíme do studené vody.
-
3
Očištěné zelí vložíme do vařící osolené vody, vaříme 5 minut a necháme vychladnout. Jednotlivé listy rozevřeme a naplníme připravenou nádivkou. Listy urovnáme do původního tvaru, hlávku ovážeme nití a dáme do kastrolu. Zelí obložíme proužky paprik a houbami, poklademe plátky slaniny a podlijeme trochou vývaru.
-
4
Pokrm pečeme přikrytý alobalem a pokličkou v mírně vyhřáté troubě.