Plněné zelí s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salám jemný
  • 200 g Vepřové maso pečené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 plátek Anglická slanina
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Houby sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 889 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 143.1 mg
  • Draslík 697.2 mg
  • Vláknina 324.3 mg
  • Vitamín A 324.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso, salám, očištěnou papriku a česnek jemně nasekáme, přidáme koření, sůl, vejce a vše promícháme.

  • 2

    Sušené houby namočíme do studené vody.

  • 3

    Očištěné zelí vložíme do vařící osolené vody, vaříme 5 minut a necháme vychladnout. Jednotlivé listy rozevřeme a naplníme připravenou nádivkou. Listy urovnáme do původního tvaru, hlávku ovážeme nití a dáme do kastrolu. Zelí obložíme proužky paprik a houbami, poklademe plátky slaniny a podlijeme trochou vývaru.

  • 4

    Pokrm pečeme přikrytý alobalem a pokličkou v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu