Gratinovaný candát s bramborovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 26 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 44.4 mg
- Draslík 454.4 mg
- Vláknina 7330.8 mg
- Vitamín A 7330.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu nalijeme víno, osolíme, přidáme šalvěj a přivedeme k varu. Do vařícího vína vložíme omyté porce candáta a na mírném ohni necháme táhnout asi 15 minut. Potom odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
-
2
Oloupané brambory uvaříme doměkka, slijeme a přilijeme mléko. Vyšleháme jemnou kaši, přimícháme do ní žloutky a sáčkem s trubičkou polovinu nastříkáme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch urovnáme porce ryby a zbylou kaši nastříkáme na okraje.
-
3
Bešamel promícháme s nastrouhaným sýrem a rozetřeme na ryby. Vše přelijeme rozpuštěným máslem.
-
4
Pokrm zapečeme v horké troubě dozlatova. Podáváme s hlávkovým salátem a dílkem citronu.