Gratinované kuře s hráškem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Hrášek
- 2 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 4 polévková lžíce Bešamel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 12 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 200.6 mg
- Draslík 737.1 mg
- Vláknina 957.7 mg
- Vitamín A 957.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso uvaříme v osolené vodě doměkka a po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky. Vložíme je do misky, přidáme hrášek, jemně nasekanou šalotku a petrželku, bešamel, vejce, špetku muškátu a pepř. Podle chuti osolíme, přilijeme smetanu a vše dobře promícháme.
-
2
Směsí naplníme 4 máslem vymazané zapékací misky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a v rozpálené troubě pokrm zapečeme asi 15 minut.
-
3
Podáváme v zapékacích miskách.