Švestkový koláč s makronkovou drobenkou
Suroviny
- 100 g Makronky
- 300 g Pšeničná krupice
- 280 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka polohrubá
- 750 g Švestky
- 125 g Mandle
- 125 g Cukr krupice
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 5 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 28 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 110.1 mg
- Draslík 303.7 mg
- Vláknina 6145.3 mg
- Vitamín A 6145.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdřív smícháme mouku, krupici, kypřicí prášek a špetku soli. Poté do směsi přimícháme mleté mandle, cukr, vanilkový cukr, vejce, mléko a 3/4 másla.
-
2
Troubu předehřejeme na 200C. Hluboký plech vymažeme, těsto na něj vlijeme a několikrát propíchneme vidličkou.
-
3
Na obložení si připravíme omyté a vypeckované švestky, nakrájíme na dílky. Makronky rozdrobíme a promneme se zbytkem másla, až vznikne drobenka.
-
4
Švestky naskládáme na těsto šupinovitě do řad a posypeme drobenkou.
-
5
Pečeme 20-30minut.