Okurky dušené s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Houby čerstvé
  • 600 g Okurka salátová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 493.1 mg
  • Vláknina 5599.3 mg
  • Vitamín A 5599.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané okurky podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na polovině dávky tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody a částí smetany, dobře rozšleháme. Do vařící omáčky přidáme okurky, sůl a dusíme téměř do měkka.

  • 3

    Očištěné houby spaříme vařící vodou, po okapání je rozkrájíme na plátky. Osmažíme na zbylém tuku, přidáme k okurkám a dusíme.

  • 4

    Před podáváním přilijeme do omáčky zbylou smetanu a citronovou šťávu.

  • 5

    Podáváme s dušenou rýží a vařeným masem.

Komentáře k receptu