Filé na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 50 g Rýže loupaná
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 410.8 mg
  • Vláknina 5576.3 mg
  • Vitamín A 5576.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, ocedíme, necháme okapat.

  • 2

    Oloupeme rajčata a nakrájíme je na malé kousky.

  • 3

    Omyté porce filé osolíme, vložíme do kastrolu, pokryjeme jemně nakrájenou, na másle osmaženou cibulí, rajčaty, rýží, posypeme nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Osolíme, opepříme, poklademe vločkami másla a podlijeme vínem.

  • 4

    Pokrm pečeme pod pokličkou asi 10 minut, dopékáme bez pokličky.

Komentáře k receptu