Jemné nudle s houbami
Suroviny
- 250 g Houby čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 10 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 137.8 mg
- Draslík 380.1 mg
- Vláknina 5926 mg
- Vitamín A 5926 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme tužší nudlové těsto ze všech přísad. Těsto rozdělíme na 2 nebo 3 bochánky a vyválíme placky 1 mm vysoké. Necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy zhruba 4 cm široké a z nich krájíme nudle široké 2,5 mm. Ihned je zaváříme v osolené vodě asi 5 minut. Necháme okapat.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli necháme na másle zesklovatět, přisypeme nakrájené houby a podusíme. Přidáme protlak, nasekanou petrželovou nať, přimícháme uvařené nudle, zakapeme máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dorůžova.
-
3
Nudle podáváme s hlávkovým salátem.