Candát s mandlovou krustou
Suroviny
- 150 g Mandle plátky
- 800 g Candát obecný
- 10 g Mandle
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.8 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 43 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 390.2 mg
- Draslík 108.3 mg
- Vláknina 3372.1 mg
- Vitamín A 3372.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného candáta naporcujeme na filety, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Porce opečeme na rozpáleném oleji dozlatova, vyjmeme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy.
-
2
Plátky mandlí smícháme se žloutky, strouhankou a smetanou, ochutíme najemno umletými mandlemi, špetkou muškátového květu, solí a nasekanou petrželkou. Nakonec přidáme prášek do pečiva.
-
3
Směsí pokryjeme porce candáta, vložíme do rozpálené trouby a zapečeme dorůžova.