Filé s křenovým tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Tvaroh jemný
  • 300 g Filé z aljašské tresky
  • 20 g Máslo
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 61 mg
  • Draslík 132.1 mg
  • Vláknina 5554 mg
  • Vitamín A 5554 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou a mírně osolíme. Vložíme je do vymaštěného hrnce a ve 1/4 l vody necháme na mírném ohni asi 20 minut zvolna táhnout.

  • 2

    Tvaroh smícháme s mlékem, přidáme nastrouhaný křen, nasekanou pažitku, sůl a cukr. Vše smícháme na hustou omáčku.

  • 3

    Dušené porce filé na talíři přelijeme tvarohovou omáčkou.

  • 4

    Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.

Komentáře k receptu