Hovězí polévka s rýží a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1168 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 845.9 mg
- Vláknina 2642.6 mg
- Vitamín A 2642.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
2
Rýži přebereme a pečlivě propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka. Uvařenou rýži propláchneme horkou vodou a okapanou vložíme do polévky.
-
3
Sterilovaný hrášek prohřejeme v nálevu, scedíme a přidáme do polévky.
-
4
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.