Zaječí medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Zaječí maso
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jalovec
  • 0.25 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 813 mg
  • Vláknina 1035 mg
  • Vitamín A 1035 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěný a odblaněný zaječí hřbet prošpikujeme slaninou, potřeme olejem a posypeme tymiánem. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladničce.

  • 2

    Potom maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na rozehřátém másle a mírně podlijeme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kuličky jalovce a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu