Knedlíky zelné I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 24 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 34.4 mg
- Vláknina 6708.5 mg
- Vitamín A 6708.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí nakrouháme, osolíme a necháme stranou přikryté.
-
2
Žemli rozpůlíme a namočíme do vody. Poté ji vymačkáme, spojíme s vejcem a přidáme zelí a mouku. Těsto řádně vypracujeme a vytvarujeme z něj menší knedlíky. Vaříme je zhruba 20 minut v osolené vodě.
-
3
Hotové knedlíky překrojíme, posypeme nasucho opraženou strouhankou a omastíme nepřepáleným máslem nebo sádlem.