Hovězí polévka se zeleninovým svítkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 0.5 g Muškátový květ
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 10 g Sůl
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 30 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 10 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 120 g Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1118 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 838.1 mg
  • Vláknina 1460.8 mg
  • Vitamín A 1460.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Mrkev a petržel očistíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Poté zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme okapat.

  • 3

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  • 4

    Žloutky rozšleháme, okořeníme muškátovým květem, mírně osolíme, přidáme tuhý sníh z bílků a lehce zamícháme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s nakrájenou zeleninou a hráškem.

  • 5

    Pekáček vytřeme tukem a vysypeme trochou mouky. Lehce do něj rozetřeme svítkovou hmotu a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

  • 6

    Prochladlý svítek vyjmeme a nakrájíme na menší kostičky.

  • 7

    Svítek vkládáme do polévky až při podávání, spolu s nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Komentáře k receptu