Hovězí polévka se zeleninovým svítkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1118 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 61.7 mg
- Draslík 838.1 mg
- Vláknina 1460.8 mg
- Vitamín A 1460.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
2
Mrkev a petržel očistíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Poté zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme okapat.
-
3
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
-
4
Žloutky rozšleháme, okořeníme muškátovým květem, mírně osolíme, přidáme tuhý sníh z bílků a lehce zamícháme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s nakrájenou zeleninou a hráškem.
-
5
Pekáček vytřeme tukem a vysypeme trochou mouky. Lehce do něj rozetřeme svítkovou hmotu a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
-
6
Prochladlý svítek vyjmeme a nakrájíme na menší kostičky.
-
7
Svítek vkládáme do polévky až při podávání, spolu s nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.