Srnčí řízky na jablkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Srnčí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 910 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 679.5 mg
  • Vláknina 3639.8 mg
  • Vitamín A 3639.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté kýty nakrájíme 4 řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme.

  • 2

    Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a maso na ní po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 3

    Před koncem dušení přidáme do šťávy oloupaná jablka nakrájená na plátky.

Komentáře k receptu