Srnčí řízky na jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 19 g
- Sodík 910 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 23.3 mg
- Draslík 679.5 mg
- Vláknina 3639.8 mg
- Vitamín A 3639.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omyté kýty nakrájíme 4 řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
-
2
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a maso na ní po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
3
Před koncem dušení přidáme do šťávy oloupaná jablka nakrájená na plátky.