Fazolová polévka s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 hrnek Fazole bílé
  • 3 hrnek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 761.3 mg
  • Vláknina 13319 mg
  • Vitamín A 13319 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané fazole omyjeme, zalijeme hrnkem vody a necháme přes noc nabobtnat.

  • 2

    Druhý den si v rendlíku rozpustíme máslo, které zasypeme moukou. Za stálého míchání usmažíme jíšku. K fazolím dolijeme zbylou vodu a fazole uvaříme doměkka. Měkké fazole rozmixujeme s částí fazolového vývaru a zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky. Přisypeme nasekané ořechy, sůl, nadrobno nakrájenou papriku a na kolečka nakrájený pórek. Vše zalijeme vývarem z fazolí, rozmícháme a krátce povaříme.

  • 3

    Hotovou polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu