Gratinované vepřové kotlety Trentino
Suroviny
- 100 g Mozzarella
- 100 g Šunka dušená
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.07 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 26 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 178.6 mg
- Draslík 390.9 mg
- Vláknina 154.1 mg
- Vitamín A 154.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji je dozlatova opečeme. Vložíme je do máslem vymazaného pekáčku.
-
2
Smetanu zahřejeme, přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu a povaříme do zhoustnutí. Okořením špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou, podle potřeby osolíme a necháme vychladnout.
-
3
Do vychladlé omáčky zašleháme vejce a přimícháme na nudličky nakrájenou šunku.
-
4
Připravenou omáčkou přelijeme kotlety a pokrm zapečeme v rozpálené troubě.